Unit 7. FURTHER EDUCATION Part V. READING Exercise 9. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions. - Sach hay, Top 10 hay nhat, NCKHSPUD, SKKN, Hoi dap


Thống kê điểm chuẩn vào lớp 10 nhiều năm >--> Bấm xem Dụng cụ massage da mặt, massage chân, khỏe đẹp ... giá rẻ -> Bấm vào đây ...

Mua gì cũng được khuyến mại hoàn tiền, Bấm vào đây
Top 10 được nhiều người lựa chọn nhất, Bấm vào đây

Unit 7. FURTHER EDUCATION
Part V. READING
Exercise 9. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

Unit 7. FURTHER EDUCATION
Part V. READING
Exercise 9. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.
One way of training for your future occupation in Germany is by pursuing a dual vocational training programme. Such programmes offer plenty of opportunity for on-the-job training and work experience. Programmes usually last between two and three and a half years and comprise theoretical as well as practical elements. You will spend one or two days a week, or several weeks at once, at a vocational school where you will acquire the theoretical knowledge that you will need in your future occupation. The rest of the time will be spent at a company. There you get to apply your newly acquired knowledge in practice, for example by learning to operate machinery. You will get to know what your company does, learn how it operates and find out if you can see yourself working there after completing your training.
This combination of theory and practice gives you a real head start into your job: by the time you have completed your training, you will not only have the required technical knowledge, but you will also have hands-on experience in your job. There are around 350 officially recognised training programmes in Germany, so chances are good that one of them will suit your interests and talents. You can find out which one that might be by visiting one of the jobs and vocational training fairs which are organised in many German cities at different times in the year.
Employment prospects for students who have completed a dual vocational training programme are very good. This is one of the reasons why this kind of training is very popular with young Germans: around two thirds of all students leaving school go on to start a vocational training programme.
106. Which of the following is probably the best title of the passage?
A. Employment Opportunities and Prospects in Germany
B. Higher Education System in Germany
C. Dual Vocational Training System in Germany
D. Combination of Theory and Practice in Studying in Germany
107. The word "it" in the first paragraph refers to ____.
A. company                
B. machinery              
C. knowledge                         
D. organisation
108. Which of the following statements best describes the dual vocational training programmes?
A. These programmes consist of an intensive theoretical course of two and a half years at a vocational school.
B. These programmes require you to have only practical working time at a certain company.
C. These programmes offer you some necessary technical skills to do your future job.
D. These programmes provide you with both theoretical knowledge and practical working experience.
109. The word "hands-on” in the second paragraph is closest in meaning to ____.
A. theoretical              
B. practical                 
C. technical                
D. integral
110. How many German school leavers choose this vocational training programme?
A. well over 75%                                           
B. around one out of five
C. less than a third                                          
D. about 70%
Exercise 10. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.
Do you think education is better now than it was in your grandparents' time? Many older people in the UK believe the opposite. “Schools were better in our day,” they complain. “There isn't enough discipline these days. Kids don't work as hard as we did, either. The syllabus isn't as challenging, so clever students aren't being stretched enough. They need to study things in greater depth. Exams are much, much easier now as well.”
Were schools better years ago? Some British teenagers travelled back in time to a 1950s boarding school. They got a big surprise! The first shock came when the teenagers met their new teachers. Dressed in traditional black gowns, they look so frosty and uncaring! They were really authoritarian, too, so anyone caught breaking the rules - talking in classes, mucking about in the playground or playing truant – was in big trouble! Punishments included writing 'lines' or staying after class to do detention. The naughtiest kids were expelled.
Things were just as bad after class. At meal times the students had to endure a diet of plain, no-nonsense, healthy food. Homework was obligatory and it took ages! Copying essays off the Internet wasn't an option, as personal computers didn't exist in the 1950s!
At the end of 'term' everyone sat 1950s-style exams. The old exams were much longer than their twenty-first century equivalents and involved learning huge amounts of facts by heart. History papers were all dates and battles. Maths papers were trickier, too; calculators weren't around in the 1950s, so the students had to memorise multiplication tables and master long division. Our candidates found this really difficult.
The exam results surprised a lot of people. Students predicted to do well in their real-life, twenty-first century exams often got low grades in the 1950s exams. Does this prove modern exams are too easy? Do twenty-first century kids rely too much on modern technology, like calculators and computers?
The TV series of That 'll teach 'em! focused on a 1960s vocational school. UK school-kids study a range of academic subjects these days. But in the 1960s, children judged to be less able' went to vocational schools. These helped them learn job skills. Boys studied subjects like metalwork, woodwork or gardening. In some classes, they even learned how to milk goats! The girls' timetables included secretarial skills. They also learned to cook, clean and sew - probably not much fun for most girls.
111. What criticism is sometimes made about modern education in the first paragraph?
A. Teachers aren't strict enough.
B. The syllabus is out of date.
C. There's too much stress on exams.
D. The teaching methods are not good enough.
112. The word "authoritarian” in the second paragraph is closest in meaning to ____.
A. inexperienced                    
B. impolite                  
C. unreasonable                      
D. strict
113. Which of the following statements is TRUE about the food the students ate at school?
A. It wasn't cooked properly.                         
B. It wasn't delicious.
C. It wasn't nutritious.                                    
D. There wasn't much of it.
114. The word "obligatory” in the third paragraph is closest in meaning to ____.
A. compulsory            
B. difficult                  
C. long                                   
D. complicated
115. According to the passage, how did exams in the 1950s differ from those in the twenty-first century?
A They covered more subjects.                                  
B. It took students less time to do them.
C. There was more to remember.                               
D. They were less difficult.
116. What was surprising about the students' results after taking the 1950s-style exams?
A. All the students found the exams difficult.
B. Students didn't do as well as expected.
C. Students who were predicted to fail did rather well.
D. Students did better than twenty-first century exams.
117. The word “these” in the last paragraph refers to ____.
A. school-kids                        
B. subjects                  
C. series                      
D. vocational schools
118. Which of the following statements is TRUE according to the passage?
A. Vocational schools provided poorer children with equipment.
B. Vocational schools took children who were good at studying.
C. Vocational schools prepared students for employment.
D. Vocational schools were a complete waste of time.






























Liên quan
==> Tất tần tật kiến thức Tiếng Anh 11
==> Tìm hiểu kiến thức Tiếng Anh 11 - UNIT 7
English, English 11, Học tiếng Anh, Kiến thức, Kiến thức THPT, Lớp 11, Tiếng Anh, Tiếng anh 11,

Đáp án

Hướng dẫn xem đáp án

- Bước 1: Soạn tin: HS 35103 gửi  8785

- Bước 2: Sau khi nhận được mã, bạn nhập mã vào khung bên dưới và bấm vào nút xác nhận.

- Bước 3: Bấm vào nút Xem bài để xem đáp án


Nhập mã:

Lưu ý: Phí tin nhắn 15k
Normal">











Liên quan
==> Tất tần tật kiến thức Tiếng Anh 11
==> Tìm hiểu kiến thức Tiếng Anh 11 - UNIT 7
English, English 11, Học tiếng Anh, Kiến thức, Kiến thức THPT, Lớp 11, Tiếng Anh, Tiếng anh 11,

Đáp án

Hướng dẫn xem đáp án

- Bước 1: Soạn tin: HS 35103 gửi  8785

- Bước 2: Sau khi nhận được mã, bạn nhập mã vào khung bên dưới và bấm vào nút xác nhận.

- Bước 3: Bấm vào nút Xem bài để xem đáp án


Nhập mã:

Lưu ý: Phí tin nhắn 15k
Mua gì cũng được giảm giá, khuyến mại - Bấm vào đây

Thống kê điểm chuẩn lớp 10 nhiều năm - Bấm vào đây

Tải SKKN + Tài liệu - Bấm vào đây

loading...

0 comments Blogger 0 Facebook

Post a Comment



 
Sach hay, Top 10 hay nhat, NCKHSPUD, SKKN, Hoi dap ©Email: tailieuchogiaovien@gmail.com. All Rights Reserved. Powered by >How to best
Link:Bantintuvan|tailieusupham|khoahocsupham|SKKN hay|Soidiemchontruong|dayvahoctot|diemthivao10hoctrenmobile|tradiemthituyensinh|Travel - Du lịch
Lớp 9: Ngữ văn | Toán | Tiếng Anh |Lịch sử |Địa lí | GDCD |
Trắc nghiệm lớp 9: Lịch sử
Lớp 12Ngữ văn|Toán|Tiếng Anh| Hóa học | Sinh học | Vật lí |Lịch sử|Địa lí|GDCD|
Top